top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תEfrat Engel

לבנות שלי נולד אח

לא חשבתי אי פעם שאכתוב משפט כזה אבל המציאות שלי ושל עוד גרושים (לעיתים גם מתגרשים..) אחרים היא אכן כזו. לילדים שלנו נולדים אחים נוספים ממערכות היחסים שמנהלים בני/בנות זוג שלנו לשעבר או ממערכות יחסים שאנחנו מנהלים עם בני /בנות זוג חדשים.

לידת אחים מזוגיות שניה/אחרת מביאה אתה מורכבות מאתגרת לילדים שלנו אבל לא רק.

גם אנחנו מתמודדים עם העניין בין אם אנחנו הם אלה שהביאו להם אח/אחות חדשים ממערכת היחסים החדשה ובין אם בני הזוג לשעבר הם אלה שעשו זאת.

אנחנו (גם בני הזוג לשעבר וגם בני הזוג החדשים) צריכים להתמודד עם המציאות החדשה שנוצרה, ובין היתר עם התגובות של הילדים שלנו להולדת האח/אחות החדשים (תמיד מאתגר), עם השינוי שקורה במערכת היחסים של הילדים שלנו עם ההורה שנולד/נולדה לו תינוק/תינוקת (וגם איתנו), עם הקשר שבין הילדים שלנו לאח/אחות החדשים ואפילו צריכים להתמודד עם השינוי בקשר שלנו עם בן/בת הזוג לשעבר.

למציאות החדשה יש השלכות רגשיות אבל לא רק, לעיתים יש לה גם השלכות משפטיות:

רצון/בקשה לשינוי בחלוקת זמני השהות (הרחבה או צמצום), צורך במעבר לדירה גדולה יותר ובעקבות זאת שינוי באזור המגורים ואפילו עיר המגורים, שינוי בנטל שמוטל על כל אחד מההורים בטיפול בילדים המשותפים לתקופת ההסתגלות ועוד.

הסכם הגירושין שנחתם ואושר לא מתייחס ולא מסדיר את הסיטואציה הזו. לא תמיד הסיטואציה מצריכה שינוי או עדכון של הסכם הגירושין אבל יש מקרים שכן, וכשכן חשוב מאוד לנסות להגיע להסכמות ולפתור את העניין מבלי לנקוט בהליכים משפטיים.

הנה סיפור מחדר הגישור:

נילי ואבי הכירו דרך אתר היכרויות. כשהכירו היא הייתה בת 36 גרושה כבר 3 שנים ואמא לילד בן 7 והוא בן 38, גרוש שנה ואב לשני בנים בני 10, 8.

תוך חודשים ספורים הם עברו להתגורר ביחד. האהבה פרחה והחיבור היה נכון וטוב לא רק בניהם אלא גם בין הילדים שלהם.

שנה לאחר מכן הם החליטו שהם רוצים ילד/ילדה משותפים.

הם שיתפו את הילדים שלהם ברצון ובהחלטה, וכשנילי הייתה בחודשי הריון מתקדמים – הילדים הכינו ביחד רשימת שמות אפשריים לתינוקת שתיוולד.

הולדת התינוקת ריגשה ושמחה את כולם מאוד. הילדים (של שניהם) קיבלו אותה באהבה גדולה והם נהנו מאוד לסייע בטיפול בה.



בחודשים הראשונים התינוקת ישנה בחדר השינה של נילי ואבי אבל כשהיא הגיעה לגיל שנה, הם החליטו שהגיע הזמן לשכן אותה בחדר אחר.

בדירת המגורים שלהם היו שני חדרי שינה: אחד שלהם ואחד לכל הבנים. החדר אומנם היה גדול אבל היה ברור שלא ניתן להעביר גם את התינוקת לגור בו.

אבי ונילי חיפשו דירה אחרת גדולה יותר שתתאים לצרכים של המשפחה וזה היה לא פשוט. מחירי הדירות בתל אביב עיר המגורים שלהם, לא אפשרו להם למצוא דירה גדולה שתתאים לכל הצרכים שלהם וגם לתקציב. בלית ברירה הם נאלצו לחפש דירה בערים אחרות וכך אחרי המון התלבטויות מצאו דירה ששניהם אהבו מאוד בנתניה. מאחר שגם הוריה של נילי גרים בנתניה הם חשבו שהיא תוכל לסייע להם עם התינוקת החדשה ובכלל.

הרצון וההסכמה של נילי ואבי לעבור לנתניה לא הספיקה. שניהם נדרשו על פי הסכמי הגירושין שלהם להודיע וגם לקבל גם את הסכמת בני הזוג שלהם לשעבר, שכן נתניה נמצאת מחוץ לרדיוס אשר הוסכם למעבר, המשמורת על הבנים (גם של נילי וגם של אבי) הייתה משמורת משותפת וכללה חלוקת זמנים שווה. כל ההורים התגוררו באותה שכונה ובמרחק הליכה כך שהילדים יכלו לעבור בין הבתים בקלות.

המעבר לנתניה הצריך חשיבה מעמיקה על חלוקת זמני השהות, הסעה והחזרה של הילדים מבית הספר ולבית הספר בבוקר, שינוי סביבת המגורים שתהיה לה השפעה על הילדים גם בשעות אחר הצהרים, בבילוי עם חברים וגם בהשתתפות בחוגים, וכפועל יוצא צריך היה לחשוב גם על אופן נשיאה בתשלום צרכי הילדים .

בני הזוג לשעבר של נילי אבי התקשו לקבל את הבשורה ואת השינוי שאמור לקרות בעקבות המעבר.

מדובר בשינוי משמעותי שבהכרח השפיע גם עליהם וגם על בני הזוג שלהם. כולם היו חלק ממרקם מאוד עדין של נשיאה בנטל גידול הילדים ותיאום חלוקת זמני השהות של כל הילדים של כולם, ועכשיו צריך היה למצוא את הדרך הנכונה לטפל בעניין.

נילי ואבי פנו אליי בבקשה לערוך הליך גישור מיוחד בו ייקחו חלק כל הנוגעים בדבר, גם בני הזוג החדשים של בני הזוג שלהם לשעבר.

לאחר שכולם נתנו את הסכמתם- התחלתי את הליך הגישור. תחילה היה צורך להתייחס לכל האמוציות שעלו כתוצאה מהרצון של נילי ואבי לעבור לנתניה. בני הזג שלהם לשעבר התקשו לשתף פעולה עם הרצון וההחלטה שמשפיעה בהכרח על הילדים בצורה משמעותית אבל גם עליהם. צריך היה לרתום אותם לתהליך ולהסביר להם מדוע בכלל כדאי להם לשתף פעולה ומדוע שיתוף הפעולה שלהם נחוץ והכרחי.

גם במקרה זה נעזרנו באיש טיפול שהשתתף בהליך הגישור וסייע לכל המשתתפים לפרק מוקשים רגשיים ובכך אפשר גיבוש הסכמות.

הליך הגישור כלל פגישות אישיות של כל זוג וגם פגישות משותפות. הצלחנו לגבש הסכמה כוללת אשר באה לידי ביטוי בעדכון כל הסכמי הגירושין הרלוונטיים.

בנוסף ליתרונות המשמעותיים הברורים שיש להליך גישור על פני הליכים משפטיים קונבנציונליים (חיסכון משמעותי בזמן ובכסף) – הצליחו כל הזוגות לשמור על תקשורת טובה ומכבדת וגם להראות ולשמש דוגמא לילדים שיש שיתוף פעולה בין כולם לטובתם ובכלל.



47 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page